dimecres, 8 d’octubre del 2008

Per no fer mal...

"Potser l'única manera que tindríem de no fer mal, un mal irreparable a les persones que ens volten, seria tractar d'esdevenir, encara que només fos per un moment, allò que elles són, mirar a través dels seus propis ulls la nostra realitat".

Maria Aurèlia Capmany (Barcelona 1918-1991)

5 comentaris:

L'home del sac ha dit...

Ho hauríem de fer més sovint, intentar veure el que veuen de nosaltres les altres persones, però és tant complicat saber el que pot influir en la manera de veure de cadascú... Hi ha persones que per més que m'ho proposi mai he pogut entendre la seva manera de fer les coses ni perquè les fan.

miquelet ha dit...

En un temps en el qual l'individualisme ho domina tot, l'empatia s'ha convertit en una qualitat cada vegada a l'abast de menys gent.
I és molt cert, el mal que podem fer si no pensem en el punt de vista dels demés pot ser terrible. A més, la possibilitat de rectificar el nostre comportament és mínima.

Salut.

Noctas ha dit...

Recomano una petita novel.la de Navokov que es diu "El ojo" que té molt a veure amb aquesta frase..saludus

... ha dit...

Hola Índia,
si, suposo que sovint compendriem molt més les accions dels altres si ens posessim a la seva pell, el que diu en Miquelet, la capacitat d'empatia.
Però ens és més fàcil veure segons nosaltres i jutjar, bo o dolent.
Jo crec que ho fem poc, en general...

fgd gfg f ha dit...

Seria genial poder-ho fer, però costa molt ser un mateix i trobar-se en aquest món tan enrevessat i no sempre podem entendre els altres.

Suposo que al final tot és qüestió de coratge.